Kleine bedrijven vaak zelf verantwoordelijk voor boekhouding

boekhouder ondernemer

Is het eigenlijk slim om als ondernemer je eigen administratie of boekhouding te doen? Je kent vast wel een eigenaar van een bedrijf die zijn eigen boekhouding doet, het gebeurd vaak bij kleinere ondernemingen. Het bedrijf start net en de eigenaar wil zoveel mogelijk geld in de zak houden. Soms om een inkomen te genieten, maar soms ook om verder te investeren. Want als je wilt groeien met een startende onderneming, heb je kapitaal nodig. Iedere euro die je niet hoeft uit te geven aan een boekhouder is dan mooi meegenomen.

Online boekhouden is helemaal van deze tijd

boekhouder ondernemerOnline boekhoudpakketten maken het zelf boekhouden mogelijk en eenvoudig. Het is natuurlijk wel van groot belang dat u hier aandacht aan besteed. De financiën van uw bedrijf is van van groot belang. Op financieel gebied weet u dan exact wat er speelt, een boekhouder offerte kan hierbij helpen.

Denk niet dat het wel goed gaat komen, de financiën van uw bedrijf zijn in feite het belangrijkste wat er is. Wij zijn van mening dat een boekhouder inschakelen een goede investering is. Vaak kan de boekhouder zichzelf makkelijk terugverdienen. De boekhouder weet vaak bepaalde regels waar belasting mee bespaart kan worden. Dat zijn weer euro’s die u kunt investeren in de groei!

Boekhouding bijhouden

De boekhouding bijwerken is in sommige gevallen best een klus. Als u ook zelf de uitgaande facturen beheert, dan kan het helemaal veel tijd kosten. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van betalingsherinneringen naar klanten die nog niet hebben betaald, of het telefonisch contact zoeken met deze mensen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het formaat van uw bedrijf, maar het kan soms een dagtaak zijn.

Eigenaren geven vaak aan hier veel tijd kwijt te zijn. Zonde natuurlijk want als ondernemer kun je veel beter doen waar je goed in bent, namelijk ondernemen! Win iedere week opnieuw tijd terug door een boekhouder Alkmaar verantwoordelijk voor deze taken te maken. En blijf je vooral zelf focussen op de verdere groei! Je boekhouder kan daar zeker bij helpen.